Втрата 10% фінансування охорони здоров’я у 2023 році є оптимістичним розрахунком — Віктор Ляшко

26 Вересня 2022 11:44 Поділитися

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, під час засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, яке відбулося у відомстві, зазначив, що Уряд та Парламент продовжують активну роботу із забезпечення життєдіяльності країни в умовах війни та її відновлення в післявоєнний період.

Одним із важливих напрямів є втілення євроінтеграційних заходів, зокрема в частині нормативно-правового регулювання та запровадження нових підходів у системі охорони здоров’я. Як приклад він навів прийняття Закону України «Про систему громадського здоров’я», а також забезпечення сталої роботи Програми медичних гарантій на окупованих територіях.

Також він звернув увагу на проєкт Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», у фокусі уваги якого — обороноздатність країни. «Через війну, розв’язану країною-терористом охорона здоров’я як комплекс заходів може втратити щонайменше 10% загального фінансування, і це оптимістичні розрахунки. Тому дуже важливо знайти способи диверсифікації джерел підтримки системи охорони здоров’я як у відповідь на воєнні дії, відновлення руйнувань, так і на поточні виклики», — наголосив В. Ляшко.

За матеріалами та фото moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*