Франція: таблетки для екстреної контрацепції будуть безкоштовними для жінок будь-якого віку

26 Вересня 2022 4:45 Поділитися

У Франції жінка будь-якого віку зможе безоплатно отримати в аптеці препарати для екстреної контрацепції без рецепта. Наразі така опція доступна лише для неповнолітніх, а для жінок віком до 26 років — так само безоплатно, але за рецептом. Пігулки екстреної контрацепції слід прийняти протягом 24 год після статевого акту. Таким чином, ця ініціатива має на меті посилення захисту жінок та полегшення їх доступу до засобів екстреної контрацепції.

Окрім того, для молодих людей віком до 26 років безкоштовним стане скринінг на всі види інфекцій, що передаються статевим шляхом. Наразі безкоштовне тестування у Франції передбачено лише на ВІЛ.

Зазначені заходи включені до проєкту фінансування соціального забезпечення на наступний рік. Про це повідомив новий міністр охорони здоров’я Франції Франсуа Браун*.

Міністр має намір поставити в центр своєї політичної дорожньої карти покращення заходів з профілактики захворювань у всіх сферах, оскільки Франція у цьому питанні відстає від сусідніх держав. Одним з напрямків має стати, зокрема, і профілактика інфекцій, що передаються статевим шляхом. Також передбачається запровадження безкоштовних консультацій для ключових вікових груп — у 25, 45, 65 років.

За матеріалами www.20minutes.fr

*Призначено на посаду 4 липня 2022 р.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті