За рахунок застосування генериків та біосимілярів у 2021 р. в США заощадили 373 млрд дол.

03 Жовтня 2022 1:03 Поділитися

Згідно з новим звітом Асоціації доступних ліків (Association for Accessible Medicines), за підсумками 2021 р., завдяки застосуванню генериків і біосимілярів системі охорони здоров’я США вдалося зекономити 373 млрд дол. США. У 2020 р. цей показник становив 341 млрд дол.

У США 91% рецептів містять призначення генериків або біосимілярів, але в загальній структурі витрат на рецептурні ліки їх частка становить лише 18,2%.

Генерики та біосиміляри забезпечують вагому економію усій системі охорони здоров’я та є особливо цінними для програм медичного страхування, що фінансуються державою або роботодавцями, а також для гаманців самих пацієнтів.

У федеральній програмі медичного страхування осіб похилого віку Medicare в 2021 р. за рахунок генериків та біосимілярів вдалося заощадити 119 млрд дол. А в сегменті комерційного медичного страхування — 187 млрд дол.

Рівень доплати для пацієнта за генерик становить в середньому 6,16 дол., тоді як за оригінатор доведеться доплатити 56,12 дол. Більшість генериків (93%) потребують доплати з боку пацієнта на суму менше 20 дол.

Левову частку економії забезпечують саме генерики, але на фоні зростання кількості біосимілярів та їх частки на ринку зростає й їх потенціал для економії. У 2021 р. за рахунок біосимілярів вдалося заощадити 7 млрд дол., тоді як роком раніше цей показник становив 4 млрд дол., а ще роком раніше — 1,7 млрд. Окрім того, підвищення конкуренції з боку біосимілярів сприяє зниженню середньої ціни на відповідні еталонні препарати.

Загалом за останні 10 років американській системі охорони здоров’я вдалося заощадити понад 2,6 трлн дол. за рахунок застосування генериків та біосимілярів.

За матеріалами accessiblemeds.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті