Україна отримала від ЮНІСЕФ 4 тис. доз вакцини проти сказу

05 Жовтня 2022 3:48 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що Україна наразі отримує вакцини, закуплені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти донорів, — Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), урядів Японії та Італії. Це вакцини від поліомієліту, дифтерії та правця, кору, краснухи, паротиту, сказу. Загалом понад 1,5 млн доз вакцин надходить у країну як гуманітарна допомога. Нещодавно ЮНІСЕФ за підтримки уряду Італії доставив в Україну 4 тис. доз вакцини проти сказу.

У продовження теми вакцинації проти сказу Міністерство інформує, що в Україні є небезпека цього захворювання. Кожного року в країні реєструють випадки сказу, у тому числі серед домашніх тварин. Ліків проти сказу не існує, у хвороби 100% летальність. Єдиний шанс запобігти розвитку хвороби після укусу твариною — екстрено вакцинуватися.

Наприкінці серпня ЮНІСЕФ також почав поставку в Україну 30 автомобілів для транспортування вакцин в усі регіони країни. 14 машин вже доставлено в обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«ЮНІСЕФ разом із партнерами продовжують підтримувати Україну в реагуванні на надзвичайну гуманітарну ситуацію, створену війною: надавати лікарські засоби та медичне обладнання, навчати медичний персонал, ремонтувати бомбосховища в українських лікарнях, надавати психологічну, консультаційну та матеріальну допомогу сім’ям із дітьми, проводити навчальні та інші заходи для дітей, їхніх батьків, соціальних працівників та освітян та багато іншого», — йдеться в повідомленні.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті