НСЗУ розпочала підготовку до контрактування за ПМГ–2023

07 Жовтня 2022 11:19 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) інформує про те, що розпочинає підготовку до укладення договорів за Програмою медичних гарантій (ПМГ) на 2023 р. Про всі етапи підготовки до укладення договорів на наступний рік служба повідомлятиме власників та керівників закладів охорони здоров’я, представників місцевої влади, фінансових директорів та всіх, кого цікавить робота за ПМГ.

Як і раніше, договір з НСЗУ зможуть укласти ті суб’єкти господарювання, які відповідають вимогам, умовам закупівлі та специфікаціям. Відповідні вимоги затверджено постановою КМУ від 28.03.2018 р. № 391. Зокрема серед них: наявність чинної ліцензії на медичну практику, вільний доступ до будівель для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп тощо.

Також НСЗУ нагадує надавачам медичних послуг про перевірку актуальності внесених даних до електронної системи охорони здоров’я. Зокрема, даних про медичних працівників, підрядників та уповноважених осіб. Адже відповідно до договору про медичне обслуговування населення за ПМГ надавач зобов’язується:

  • залучати до надання послуг згідно з договором тільки тих підрядників, інформація про яких внесена до електронної системи охорони здоров’я, і тільки для тих послуг, для яких передбачена така можливість;
  • забезпечувати внесення до системи достовірної інформації про надавача, його керівника, медичних працівників, підрядників та уповноважених осіб (у тому числі про припинення трудових відносин з працівником надавача або договірних відносин з підрядником) не пізніше наступного робочого дня з дати зміни.

Проєкт умов закупівлі медичних послуг та їх специфікація на 2023 р. за кожним з пакетів медичних послуг розміщені на вебсайті НСЗУ в розділі «Вимоги ПМГ 2023».

Про всі етапи підготовки до укладення договорів про медичне обслуговування населення за ПМГ–2023 НСЗУ повідомлятиме у фейсбук-групі «НСЗУ Академія» та у вайбер-каналі НСЗУ.

За матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті