Як ліцензіату правильно оформити документи при подачі до Держлікслужби?

21 Жовтня 2022 5:04 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) звертає увагу суб’єктів господарювання на правильність оформлення документів, які подаються у відомство.

Відтак документи, що складаються здобувачем ліцензії та ліцензіатом, викладаються державною мовою та підписуються:

  • здобувачем ліцензії;
  • ліцензіатом або особою, уповноваженою представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або
  • особою, яка має право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, зокрема підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи.

Внесення інформації до Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг (далі — Реєстр), здійснюється Держлікслужбою на підставі повідомлення та доданих до нього документів, які викладаються державною мовою та підписуються/завіряються керівником суб’єкта господарювання.

Також Держлікслужба зазначає, що відповідно до ч. 3 ст. 207 Цивільного кодексу України (Вимоги до письмової форми правочину) використання при вчиненні правочинів факсимільного* відтворення підпису за допомогою засобів:

  • механічного;
  • електронного;
  • іншого копіювання, електронного підпису або іншого аналога власноручного підпису допускається у випадках, встановлених чинним законодавством, або за письмовою згодою сторін.

У такій згоді мають міститися зразки відповідного аналога їхніх власноручних підписів або іншим чином врегульовується порядок його використання сторонами.

Використання факсиміле при підписанні заяв щодо ліцензування господарської діяльності, повідомлень та документів до них, поданих для внесення інформації до Реєстру, — не передбачено чинним законодавством, а його використання за письмовою згодою сторін у даному випадку не застосовується. Таким чином, використання факсиміле при поданні до Держлікслужби документів у вказаному випадку — не допускається.

Крім того, у разі зміни адреси електронної пошти ліцензіата, зазначеної у заяві про отримання ліцензії, необхідно подати до Держлікслужби оновлену інформацію для забезпечення оперативного зворотного зв’язку та направлення кореспонденції, у тому числі тієї, що надсилається органом ліцензування та його територіальними органами.

За матеріалами dls.gov.ua

*Підпис факсиміле — це точна копія підпису, зроблена у вигляді печатки або штампа, і призначена для спрощення та зменшення часу роботи з документами.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті