FIP наголошує на важливості безперервного професійного розвитку фармацевтів

31 Жовтня 2022 1:58 Поділитися

У жовтні 2022 р. Міжнародна фармацевтична федерація (International Pharmaceutical Federation — FIP) опублікувала нову Заяву щодо політики безперервного професійного розвитку. У ній організація визнає, що набуття, розвиток та підтримання професійної компетентності фармацевтів протягом усієї кар’єри є фундаментальною та етичною вимогою. У заяві викладено зобов’язання FIP щодо надання фармацевтам допомоги в досягненні цієї мети.

Ця заява замінює більш ранній документ, опублікований у 2002 р. У ньому було сформульовано визначення безперервного професійного розвитку та надано низку загальних рекомендацій щодо його організації. Нова заява значно розширює їх, пропонуючи опції спеціально для державних органів та політиків, організацій — членів FIP та національних фармацевтичних асоціацій, постачальників безперервного професійного розвитку, роботодавців та самих фармацевтів.

«Оскільки ролі фармацевтів продовжують розширюватися, важливо, щоб вони прагнули до навчання протягом усього життя, а також підтримували та розвивали компетентність, що відповідає поточному та майбутньому рівню професійної практики. Крім демонстрації прихильності фармацевтів, участь у безперервному професійному розвитку підвищує репутацію професії та, зрештою, покращує догляд за пацієнтами. Нова заява FIP щодо безперервного професійного розвитку фармацевтів забезпечує основу, на якій це може бути побудовано», — зазначила професор Рула Дарвіш (Rula Darwish), голова комітету FIP з питань безперервного професійного розвитку.

За матеріалами www.fip.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті