54 суб’єктам господарювання розширено діяльність з роздрібної торгівлі ліками — Держлікслужба

31 Жовтня 2022 3:27 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) традиційно повідомляє, що з метою безперебійного забезпечення громадян України ліками на час оголошення воєнного стану за період з 24 до 28 жовтня 2022 р.:

  • видано 1101 висновок про якість ввезених ліків та про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів;
  • опрацьовано 5 термінових повідомлень щодо ліків, які надійшли від міжнародних організацій та національних регуляторних органів у сфері контролю якості лікарських засобів.

У вказаний період Держлікслужбою було отримано 10 заяв про видачу дозволу на ввезення в Україну наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів (далі — підконтрольні речовини), видано 14 відповідних дозволів.

Окрім того, було розглянуто 12 заяв суб’єктів господарювання на отримання ліцензій, анулювання ліцензій на право здійснення господарської діяльності з обігу підконтрольних речовин, за якими видано 7 ліцензій на право здійснення відповідної господарської діяльності, 1 ліцензію анульовано і 4 заяви залишено без розгляду.

Також 26 жовтня відбулося чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва лікарських засобів, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). За результатами прийнято рішення:

  • внести зміни в додатки до ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) у зв’язку зі зміною, доповненням переліку ліків, дозволених до імпорту ліцензіату, та зміною уповноважених осіб 5 суб’єктів господарювання;
  • залишити без розгляду заяву про отримання ліцензії на провадження/розширення господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) 1 суб’єкта господарювання;
  • розширити господарську діяльність з виробництва ліків у зв’язку з відкриттям нового місця провадження діяльності 2 суб’єктів господарювання;
  • зупинити дію ліцензії (повністю) на підставі п. 1 ч. 2 ст. 16 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» на провадження господарської діяльності з виробництва ліків (промислового) 1 суб’єкта господарювання.

Ще одне чергове засідання робочої групи з питань ліцензування виробництва ліків, оптової та роздрібної торгівлі ліками, імпорту ліків (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) відбулося 25 жовтня. За його підсумками:

  • видано ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі ліками 2 суб’єктам господарювання;
  • розширено господарську діяльність з роздрібної торгівлі ліками 54 суб’єктів господарювання;
  • тимчасово зупинено дію ліцензії 5 суб’єктів господарювання;
  • відновлено дію ліцензії 2 суб’єктів господарювання;
  • анульовано ліцензію 1 суб’єкта господарювання;
  • частково анульовані ліцензії 13 суб’єктів господарювання.

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті