Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів для задоволення потреб медичної сфери

Постановою Кабінету Міністрів України від 2 грудня № 1351 внесено зміни до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я (далі — Порядок), затвердженого постановою КМУ від 26.04.2022 р. № 491. Постанова № 1351 набула чинності у зв’язку із опублікуванням у газеті “Урядовий кур’єр” від 06 грудня № 258.

Як зазначив у своєму телеграм-каналі Тарас Мельничук, постійний представник Уряду у Верховній Раді України, зміни мають на меті упорядкування процедур розподілу та використання коштів, що надходять у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів у якості благодійної пожертви, гуманітарної допомоги, грантів та дарунків для задоволення потреб охорони здоров’я.

Отже, постановою № 1351 уточнюються завдання секретаря комісії з питань розподілу коштів для задоволення потреб охорони здоров’я (далі — Комісія), утвореної МОЗ України. Відтак секретар забезпечуватиме:

  • підготовку засідань Комісії, зокрема інформування її членів про час скликання засідання та питання, які передбачається винести на її розгляд;
  • черговість розгляду пропозицій, поданих одержувачами коштів;
  • попередній розгляд пропозицій, поданих одержувачами коштів, на відповідність вимогам, установленим за формою, визначеною МОЗ тощо.

У разі подання пропозицій одержувачем коштів, які не відповідають вимогам, визначеним МОЗ, секретар письмово інформує про це голову Комісії. Останній у строк, який не має перевищувати 10 робочих днів з дня отримання відповідної інформації, приймає рішення щодо їх повернення для доопрацювання. Доопрацьовані пропозиції, що надійшли повторно, розглядаються відповідно до положень Порядку.

Разом з тим на ДП «Медичні закупівлі України» покладаються додаткові обов’язки. Постановою передбачається, що підприємство після закупівлі товарів і послуг, які передбачені Порядком, зокрема, ліків, імунобіологічних препаратів (вакцин), медичних виробів, у тому числі дороговартісного медичного обладнання, має поінформувати МОЗ про обсяги закупленого та про потреби лікарень у зазначених товарах та послугах.

Міністерство, зі свого боку, на основі отриманої інформації здійснюватиме розподіл товарів і послуг між лікарнями.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА» та 

за матеріалами t.me/tmelnychuk

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті