Неможливість виконання податкових обов’язків: чи буде штраф за неподання відповідних документів?

06 Грудня 2022 5:08 Поділитися

Державна податкова служба України нагадує, що згідно з п. 4 розділу ІІ наказу Міністерства фінансів України від 29.07.2022 р. № 225 платники податків мають право подати заяву, документи, інформацію про неможливість виконання податкових обов’язків одночасно з набуттям можливості виконання одного з таких обов’язків (наприклад реєстрація податкових накладних, подання звітності, сплата невиконаного податкового зобов’язання та ін.). Однак це має відбутися не пізніше ніж через 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей.

Платники податків, які набули можливості виконання одного з податкових обов’язків та не подали у строки, встановлені наказом № 225, відповідні документи або їх копії, що підтверджують неможливість виконання податкового обов’язку, контроль за виконанням якого покладено на органи контролю, вважаються такими, що мають можливість своєчасно виконати податкові обов’язки в терміни, визначені Податковим кодексом України або іншими законодавчими актами, контроль за виконанням яких покладено на контролюючі органи.

Отже, для платників, які не мають можливості подати заяву і всі підтверджувальні документи про неможливість виконання податкових обов’язків відповідно до вимог наказу № 225, відповідальність не передбачена.

За матеріалами tax.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті