Постанова КМУ від 27.09.2022 р. № 1052

29 Вересня 2022 1:54 Поділитися

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 27.09.2022 р. № 1052

Про внесення змін до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2022 р. № 491 «Деякі питання використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я» (Офіційний вісник України, 2022 р., № 39, ст. 2076), зміни, що додаються.

Прем’єр-міністр УкраїниД. Шмигаль

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 27 вересня 2022 р. № 1052

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку використання коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоров’я

1.У пункті 4:

1) абзац третій викласти в такій редакції:

«відновлення роботи і модернізацію державних та комунальних закладів охорони здоров’я, що пошкоджені внаслідок бойових дій, а саме: технічне забезпечення (у тому числі забезпечення комп’ютерною та периферійною технікою, серверним обладнанням, доступом до хмарних сховищ та Інтернету, ліцензіями на програмне забезпечення (зокрема спеціалізоване), токенами), а також виконання робіт з будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту), виконання інших робіт або надання послуг, пов’язаних з відновленням пошкодженого майна, в тому числі виконання будівельних та пусконалагоджувальних робіт, пов’язаних з монтажем та введенням в експлуатацію медичного обладнання і систем киснезабезпечення, закупівлю будівельних матеріалів та обладнання тощо;»;

2) доповнити пункт після абзацу третього новим абзацом такого змісту:

«оновлення і модернізацію державних та комунальних багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, а саме: проведення досліджень та передпроектних робіт, збору вихідних даних для проектування, проектних робіт, експертизи проекту, експертної оцінки, інженерно-технічних вишукувань та обстежень, погодження та затвердження проекту, а також виконання робіт з будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту), виконання інших робіт або надання послуг, закупівлю будівельних матеріалів та обладнання тощо;».

У зв’язку з цим абзаци четвертий — шостий вважати відповідно абзацами п’ятим — сьомим.

2.В абзаці третьому пункту 5 слово «постраждали» замінити словом «пошкоджені».

3.У пункті 6:

1) в абзаці другому слово «п’ятим» замінити словом «шостим», а після слова і цифри «пункту 4» доповнити словами і цифрами «та пунктом 71»;

2) в абзаці третьому слова «четвертим — п’ятим» замінити словами «п’ятим і шостим», а після слова і цифри «пункту 4» доповнити словами і цифрами «та пунктом 71».

4.Доповнити Порядок пунктом 71 такого змісту:

«71. У разі необхідності проведення цільового збору для задоволення першочергових потреб охорони здоров’я МОЗ формує перелік таких потреб та подає їх на затвердження комісії.

Інформація про потреби охорони здоров’я є відкритою та публікується на офіційному веб-сайті МОЗ і Єдиному державному веб-порталі для збору пожертв на підтримку України «United24».

Після надходження коштів для задоволення потреб охорони здоров’я комісія ухвалює рішення про їх спрямування на потреби охорони здоров’я згідно з переліком, сформованим МОЗ, та визначає одержувачів коштів, що є підставою для їх перерахування для проведення відповідних процедур закупівель.».

5.У пункті 8:

1) абзац перший викласти в такій редакції:

«8. Комісія приймає рішення щодо розподілу коштів (крім випадків, визначених пунктом 71 цього Порядку):»;

2) в абзаці другому слово «п’ятим» замінити словом «шостим»;

3) в абзаці третьому слова «четвертим — п’ятим» замінити словами «п’ятим і шостим».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті