Минулого року ДЕЦ особливу увагу приділяв фармаконагляду на тимчасово окупованих територіях

25 Січня 2023 12:17 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (далі — ДЕЦ) продовжує звітувати про результати своєї діяльності у 2022 р. Повідомляється, що в минулому році з метою популяризації Автоматизованої інформаційної системи з фармаконагляду (АІСФ) серед медичних/фармацевтичних працівників і пацієнтів було розроблено рекомендацію щодо внесення до інструкцій про медичне застосування тексту стосовно важливості звітування про побічні реакції та відсутність ефективності лікарського засобу з посиланням на aisf.dec.gov.ua. Цю пропозицію було активно підтримано заявниками, що дає підстави сподіватися на збільшення кількості карт-повідомлень.

Також зазначається, що в зоні особливої уваги ДЕЦ залишалися питання фармаконагляду на тимчасово окупованих територіях України. Попри складну ситуацію з обстрілами, руйнування більше 1000 лікарень 66 представників ДЕЦ продовжили роботу у 25 адміністративно-територіальних одиницях країни, включаючи Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Харківську, Дніпропетровську та Херсонську області. Зокрема, завдяки наполегливій роботі працівників ДЕЦ надходження карт-повідомлень з Дніпропетровської обл. в умовах війни збільшилося майже на 25%.

Окрім того, у 2022 р. ДЕЦ ініціював розробку нового професійного стандарту в галузі фармаконагляду, завдяки чому в Україні з’явилася нова професія «професіонал з фармаконагляду».

За матеріалами www.dec.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті