Держлікслужба нагадує: реєстрація аптек в ЕСОЗ є обов’язковою

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) нагадує, що постановою КМУ від 27.09.2022 р. № 1055 внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів), згідно з якими аптеки обов’язково мають зареєструватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Кінцевим строком реєстрації, який визначено Урядом, є 31 березня 2023 р.

Таким чином, фармацевти в обов’язковому порядку повинні будуть вносити до ЕСОЗ інформацію щодо відпущених ліків. На період дії воєнного стану виняток буде зроблено для аптек, розташованих у зоні проведення воєнних (бойових) дій або тих, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Для того, щоб зареєструватися в ЕСОЗ, аптекам необхідно:

1) обрати медичну інформаційну систему (МІС). Перелік підключених МІС, які надають послуги аптекам, можна знайти на сайті ehealth.gov.ua. Під час вибору МІС та укладення договору МОЗ радить звертати особливу увагу на надання послуг з навчання та підтримки, що є одними з пріоритетних вимог;

2) зареєструвати керівника, заклад та його підрозділи в ЕСОЗ;

3) забезпечити уповноважених працівників закладу кваліфікованим електронним підписом;

4) зареєструвати всіх інших фармацевтичних працівників, які здійснюють відпуск рецептурних ліків, у системі.

Вказані зміни було запроваджено задля забезпечення можливості відпуску рецептурних ліків в аптеках за електронним рецептом.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті