Функціональні можливості реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів в обіг, перевірятиме тимчасова комісія

Наказом від 28.01.2023 р. № 168 Міністерство охорони здоров’я України ввело в дослідну експлуатацію Реєстр осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг (далі — Реєстр осіб).

Цим наказом також утворено Комісію з введення в дослідну експлуатацію Реєстру осіб (далі — Комісія), затверджено відповідне Положення, яким регламентується діяльність Комісії та її персональний склад.

Згідно з Положенням, Комісія є допоміжним органом, що утворюється за рішенням міністра охорони здоров’я на тимчасовій основі. До складу Комісії входить голова, заступник голови, секретар та члени Комісії.

До складу Комісії також можуть входити:

  • представники МОЗ;
  • представники інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських та інших організацій,
  • представники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МОЗ;
  • експерти, у тому числі міжнародні, та науковці (за згодою).

Організаційною формою діяльності Комісії є засідання, які проводяться за потреби. Засідання веде голова, а за його відсутності — заступник голови. Якщо одночасно відсутні і голова, і його заступник, засідання Комісії не проводяться. Також передбачено можливість проведення засідань дистанційно у режимі відеоконференцій.

Дата, час, місце, формат засідання, матеріали та, за необхідності, посилання для доступу до трансляції дистанційного засідання доводяться до відома кожного члена Комісії секретарем не пізніше як за 2 дні до проведення засідання. Стосовно прийняття рішень членами Комісії, то воно відбувається шляхом відкритого голосування. На підставі результатів обговорення та голосування голова оголошує прийняте рішення.

Комісія складається із 6 осіб — представників МОЗ та Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Також наказом від 27.01.2023 р. № 160 МОЗ визначило адміністратора Реєстру осіб, ним є державне підприємство «Електронне здоров’я».

Нагадаємо, що Міністерством у новій редакції затверджено Порядок ведення реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг, який передбачає функціонування в електронному форматі вказаного реєстру.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті