На Дніпропетровщині викрито двох медичних працівниць, які незаконно видавали рецепти на метадон

24 Квітня 2023 10:28 Поділитися

Працівники поліції Дніпропетровської обл. викрили незаконну видачу рецептів на метадон двома лікарками-психіатрами. Як зазначається в повідомленні, медичні працівниці порушили численні накази та інструкції, видаючи рецепти на ліки, що містять наркотичний засіб чи психотропну речовину. Також вони порушили правила зберігання та обліку нарковмісних препаратів.

«19 квітня у м. Дніпро за місцями роботи та проживання фігуранток відбулися санкціоновані обшуки, під час яких поліцейські вилучили майже 800 пігулок метадону, печатки лікаря та підприємства, рецептурні бланки, а також журнали обліку наркотичних засобів та рецептурних бланків, медичні картки хворих осіб», — зазначають у Національній поліції.

Вилучені речовини направлені на дослідження. За його результатами буде прийнято рішення про вручення фігуранткам повідомлення про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 2 ст. 319 (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин);
  • ст. 320 (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України.

За матеріалами та фото npu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті