Фізична активність полегшує біль?

15 Червня 2023 4:27 Поділитися

Учені вже досить довго цікавляться впливом фізичних вправ на здоров’я людини. Але як фізична активність впливає на самопочуття, а саме на толерантність до болю?

У великому спостережному дослідженні взяли участь понад 10 тис. дорослих, які постійно займалися фізичною активністю різної складності. Дані про фізичну активність, експериментальну толерантність до болю, стать, соціально-демографічні коваріати та хронічний біль отримували за допомогою анкет, біологічних зразків та клінічного обстеження.

Толерантність до болю вимірювали за допомогою тесту холодного тиску, під час якого учасники занурювали руку в крижану воду якомога довше.

Результати показали, що толерантність до болю була на 7; 14 і 16% вищою відповідно для легких, помірних та інтенсивних фізичних вправ порівняно з неактивною групою.

Дослідники також виявили, що люди, які спочатку вели малорухливий спосіб життя і повідомили про більшу фізичну активність під час подальшого спостереження, також мали вищу толерантність до болю, ніж ті, хто залишався малорухливим, хоча цей результат не був статистично значущим.

Істотної різниці в толерантності до болю між чоловіками та жінками не виявлено.

Це дослідження вивчало взаємозв’язок між рівнем загальної фізичної активності та однією формою гострого болю, але дані інших досліджень показують користь і для інших форм болю. Разом ці дослідження свідчать про те, що фізичні вправи корисні для людей, які живуть з хронічним болем.

Зараз учені працюють над подальшим дослідженням того, як вплив фізичних вправ на толерантність до болю може зумовлювати ризик розвитку хронічного болю.

За матеріалами journals.plos.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті