Хлопчик із надмірною масою тіла — безплідний чоловік?

11 Липня 2023 1:52 Поділитися

Коли справа доходить до причин безпліддя, історія та наука, як правило, зосереджуються на жінках. У багатьох дослідженнях не розглядаються чоловіки, але деякі з них показали, що чоловіче безпліддя є причиною близько половини випадків безпліддя подружжя. Причина більшої частини чоловічого безпліддя, однак, залишалася загадкою. Дотепер.

Група італійських учених дослідила тенденцію щодо зменшення кількості сперматозоїдів за останні 40 років і підвищення показників дитячого ожиріння. Збираючи дані про об’єм яєчок, індекс маси тіла (ІМТ) та резистентність до інсуліну у 268 хлопчиків віком 2–18 років, дослідники виявили, що при нормальній масі та нормальному рівні інсуліну об’єм яєчок у 1,5 раза більший, ніж у хлопчиків із надмірною масою тіла та в 1,5–2 рази більший, ніж у осіб з гіперінсулінемією, що свідчить про те, що ожиріння є фактором безпліддя в подальшому житті.

Оскільки малий об’єм яєчок пов’язаний із меншою кількістю та продукуванням сперматозоїдів у дорослому віці, це дослідження є переконливим аргументом того, що дитяче ожиріння є основною причиною чоловічого безпліддя. Це також зумовлює ще більшу необхідність зосередитися на дитячому ожирінні для галузі охорони здоров’я.

За матеріалами www.mdedge.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті