Держлікслужба наголошує на необхідності відпуску кодеїновмісних препаратів за рецептом

10 Липня 2023 11:11 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Кіровоградській обл. нагадує фармацевтичній спільноті про неприпустимість відпуску з аптек без рецепта лікарських засобів, що містять кодеїн та інші підконтрольні речовини.

У відомстві нагадують, що такі дії можуть підпадати під санкції:

  • ст. 424 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою відпуск без рецепта комбінованих лікарських засобів, що містять кодеїн та інші підконтрольні речовини, тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладання штрафу від 6 до 25 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 102 до 425 грн).

Наголошується, що правоохоронні органи класифікують такі дії як порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та порушують кримінальні справи за ст. 320 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в 2016 р. науковці Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого детально вивчали проблематику відпуску кодеїновмісних препаратів і озвучували певні поради фармацевтам.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті