FDA: замінники препаратів на основі семаглутиду не є безпечними

24 Липня 2023 2:29 Поділитися

Управління з контролю за лікарськими засобами США (Food and Drug AdministrationFDA) радить уникати застосування комплексних препаратів як замінників популярних засобів для схуднення та проти цукрового діабету Ozempic, Rybelsus і Wegovy.

Комбіновані лікарські засоби не схвалені FDA, але їх дозволено виготовляти під час офіційного дефіциту ліків. Ozempic і Wegovy зараз перебувають у списку дефіцитних препаратів FDA, але у FDA попередили, що вони отримали повідомлення про «побічні ефекти» комплексних версій препаратів.

FDA стурбоване тим, що замінники препаратів можуть містити інгредієнти, які схожі на активний компонент фірмових препаратів — семаглутид. Але відмінністю є його форма — у замінниках семаглутид знаходиться у формі солі. А безпека та ефективність семаглутиду натрію та семаглутиду ацетату не доведена.

FDA заявило, що форми солі не відповідають критеріям для приготування препаратів під час дефіциту, і надіслало листа до Національної асоціації фармацевтичних рад, висловлюючи «стурбованість використанням форм солі у комплексних продуктах».

За матеріалами www.fda.gov

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті