«Фармак» став найдорожчим українським брендом серед виробників лікарських засобів

23 Жовтня 2023 4:54 Поділитися

Журнал NV та дослідницька компанія MPP Consulting склали список найдорожчих брендів країни. До списку топ-50 увійшла також компанія «Фармак», отримавши найвищу оцінку в сегменті «Медицина та фармацевтика».

Сукупна очікувана вартість найдорожчих брендів України становить $2,4 млрд. До списку увійшли компанії ритейлу та e-commerce, виробники продуктів харчування, алкогольних та безалкогольних напоїв, господарських товарів, телекомунікаційні, паливні, енергетичні компанії.

Як пояснюють фахівці MPP Consulting, вартість бренду — винятково вартість торгової марки без урахування виробничих потужностей, інфраструктури компанії, патентів, винаходів та інших матеріальних чи інтелектуальних цінностей. Формула розрахунку вартості бренду — це добуток 4 коефіцієнтів: інвестиційного, географічного, технологічного та конкурентного — а також унікального ідентифікатора та композитного фінансового показника.

13 років поспіль «Фармак» є лідером фармацевтичного ринку України за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні*. Сьогодні продукція вітчизняного виробника представлена ​​в Україні та більш ніж у 50 країнах світу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
за матеріалами, наданими ПАТ «Фармак»

*За даними компанії Proxima Research.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті