«Бізнес Центр Фармація»: 25 років на варті здоров’я українців

Матеріал на правах реклами

Відомій на українському фармацевтичному просторі компанії ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БІЗНЕС ЦЕНТР ФАРМАЦІЯ» (ТОВ «БЦФ») — 25 років. Досить юний вік як для компанії, але за цей час зроблено чимало: із невеликого підприємства ТОВ «БЦФ» перетворилося в потужну компанію, яка сьогодні є цеглиною міцного фундаменту українського фармацевтичного ринку та прикладом ведення бізнесу, який знають та поважають в Україні та за її межами, незважаючи на всі виклики та перешкоди, що поставали перед ними. Але шлях до зірок завжди тернистий! Тож сьогодні попри всі перепони ТОВ «БЦФ» — компанія, основною місією якої є забезпечення українців життєво важливими лікарськими засобами, базуючись на корпоративних цінностях — надійності, безпеці, гнучкості, результативності, партнерстві, розвитку й чесності.

Аби більш детально дізнатися про ТОВ «БЦФ» та те, що є основою успішної компанії, ми поспілкувалися з її керівником — генеральним директором Юлією Спальвіш.

— Пані Юліє, редакція «Щотижневика АПТЕКА» щиро вітає вас та вашу команду із 25-річчям. І в цей чудовий ювілей давайте згадаємо пройдений шлях та підіб’ємо підсумки. Розкажіть, будь ласка, як та за яких умов розпочалася історія «Бізнес Центр Фармація»?

— ТОВ «БЦФ» створено 28 жовтня 1998 р. До того часу дистрибуція лікарських засобів була одним із напрямків роботи іншого підприємства, в 1998 р. з метою зосередження саме на фармацевтичному ринку було створено окрему компанію. Реєстрація ТОВ «БЦФ» відбувалася під час фінансової кризи 1998 р., багато інших компаній, навпаки, було ліквідовано, але завдяки нашим кваліфікованим співробітникам та надійним партнерам компанія не тільки вдало почала діяльність, але й заклала підвалини для роботи на наступні 25 років.

— Що вас особисто привело у фармацію, і чому саме дистрибуція?

— Я не можу сказати, що це був на 100% свідомий вибір, адже я прийшла на роботу одразу після здобуття вищої освіти, компанія займалася багато чим, як було зазвичай у 1990-ті роки, згодом я стала відповідати за фармацевтичний напрямок. Це був дуже цікавий досвід для мене, я стала працювати над тим, щоб цей напрямок став успішним. У ті часи приватних аптек майже не існувало, основні аптечні заклади мали державне підпорядкування, але канали постачання ліків в аптеки тільки створювалися, державні оптові структури не змогли швидко та якісно працювати з іноземними виробниками ліків. Тому ринок дистрибуції розвивався дуже швидкими темпами, і компанія змогла завою­вати своє місце на ньому.

— Які перешкоди виникали на шляху розвитку?

— З 1998 р. ми, як і вся наша країна, пережили декілька криз, навіть саме відкриття відбувалося під час кризи 1998 р. Довелося багато чого будувати з нуля, навчитися керувати валютними ризиками, кредитним портфелем під час будівництва нашого складу у Вишгороді, знаходити спільну мову із проблемними боржниками у 2007–2008 та 2014 р., працювати під час епідемії COVID-19. Проте найсерйозніше випробування ми проходимо зараз, набуваючи досвіду роботи в умовах війни та блекаутів.

— Зважаючи на кількість та важкість викликів того часу, які фактори, на вашу думку, допомогли ТОВ «БЦФ» вистояти та продовжити свій розвиток?

— По-перше, це гнучкість і оперативність ухвалення управлінських рішень. Є багато освітніх програм для керівників, я сама свого часу отримала MBA, але, на мою думку, на 100% навчити керувати бізнесом майже неможливо. Звісно, ми вивчаємо різні кейси, позитивний та негативний досвід інших, але під час ухвалення стратегічних рішень керівник залишається майже наодинці сам з собою і має взяти на себе відповідальність за можливі наслідки (при цьому вони можуть бути досить непередбачуваними) цього рішення. Тому дуже важливо, з одного боку, вчасно і обґрунтовано ухвалювати рішення, навіть важкі, а з іншого — мати команду однодумців, які розділяють базові цінності і підхід до стратегії підприємства. Можу сказати, що така команда в ТОВ «БЦФ» існує вже багато років. Звісно, дуже важливими є моніторинг показників оперативної та фінансової ефективності, постійне коригування діяльності підприємства на його шляху до стратегічної мети, наполеглива робота із персоналом, але головне, на мій погляд, — це своєчасне ухвалення і реалізація рішень, які дозволяють швидко та ефективно адаптуватися до постійних зовнішніх змін.

— Безперечно, що одним з важливих завдань розвитку компанії є створення ефективної команди професіоналів. Що ви можете сказати про своїх підлеглих?

— Я можу відзначити, що у нас дійсно існує ефективна команда професіоналів, яким цікаво розвиватися разом із компанією. Я дуже ціную кожного з них, вдячна їм за роботу і втілення в життя наших незвичайних стратегічних рішень. Наші професіонали сьогодні долучилися до цієї розмови і надали свої коментарі з нагоди 25-річчя ТОВ «БЦФ».

— Якими досягненнями вже пишається компанія?

— За нашу історію було чимало досягнень, це і місця в рейтингах імпортерів, і стратегічне партнерство з відомими зарубіжними компаніями, успішні маркетингові проєкти, будівництво власного офісно-складського комплексу, отримання сертифікації Належної дистриб’юторської практики (Good Distribution Practice — GDP), ISO-9001. Але зараз я хочу сказати, що ми дуже пишаємося співробітництвом з компанією «Медичні закупівлі України», нам довіряють зберігати та доставляти до лікарень майже всі ліки, які централізовано закуповує держава. Це дуже відповідальна робота, і я рада, що ми виконуємо її на високому рівні.

— Як нам відомо, діяльність компанії не обмежується дистрибуцією лікарських засобів. В яких ще проєктах бере участь ТОВ «БЦФ»?

— До 2022 р. у ТОВ «БЦФ» було 3 основ­ні напрями роботи:

  • дистрибуція ліків і медичних виробів, косметики тощо;
  • надання логістичних послуг, у тому числі для контрактних дослідницьких організацій (Contract research organization — CRO);
  • маркетингова діяльність — надання послуг з просування ліків в Україні відомим іноземним виробникам.

На жаль, через повномасштабне вторгнення деяка наша діяльність суттєво скоротилася, я маю на увазі логістику для CRO (які взагалі практично припинили клінічні випробування в Україні) та надання маркетингових послуг. Тому зараз основними нашими проєктами залишаються дистрибуція та надання логістичних послуг.

— Як на діяльність компанії вплинуло повномасштабне вторгнення? Які трансформації відбулися за час війни? Чи вплинуло це на фінансові показники компанії?

— Як я вже сказала вище, деякі види нашої діяльності зазнали суттєвого скорочення, але завдяки диверсифікації ризиків це не стало руйнівним фактором для нас. Ми продовжуємо працювати, навіть робити інвестиції у свої основні фонди, відкрили склад у м. Львів. За 2022–2023 рр. ми стали більш незалежними — встановили резервний генератор та перейшли на опалення пелетами.

— Які цілі перед собою ставить ТОВ «БЦФ» у майбутньому?

— Звісно компанія залишається на фармацевтичному ринку України та працюватиме для того, щоб полегшити доступ пацієнтів до якісних ліків. Ми плануємо розвивати надалі наші основні напрями діяльності, вдосконалювати показники своєї роботи, надавати більш якісні послуги нашим партнерам, інтегруватися у європейський логістичний простір.

— Що ви особисто хочете побажати з нагоди ювілею компанії?

— Озираючись на довгий і доволі непростий шлях, який ми з командою пройшли разом, я впевнена, що ми зможемо впоратися із задачами будь-якої складності. Бажаю нам успіху в нашій діяльності і нових ювілеїв!

З нагоди 25-річчя ювілею про ТОВ «БЦФ» та свої досягнення в ній розповіли колеги Ю. Спальвіш

Микола Буцький,
заступник генерального директора із зовнішніх зв’язків

Коли майже пів життя відпрацював у ТОВ «БЦФ», ріс з нею, переживав з нею складні моменти, ділив з нею радощі успіхів і досягнень, то виникає бажання сказати, що це мій другий дім. Дуже важливо, коли вранці йдеш на роботу не з важким серцем, а як на роботу, яка тобі подобається. Ось що означає для мене працювати в ТОВ «БЦФ».

Вважаю, що досягти успіху компанія змогла завдяки незламній прихильності до обраної стратегії. За більше ніж 20 років, що я тут працюю, були можливості реалізовувати нові проєкти. Ми їх приймали, розробляли, впроваджували, але кожен раз поверталися до обраної стратегії — забезпечення пацієнтів життєво необхідними лікарськими засобами. Це в нас завжди виходило краще, ніж інші проєкти. Також важливо, що керівництво завжди було зорієнтовано на перспективу. Ще давно, коли у фармгалузі тільки йшли розмови про належні фармацевтичні практики, ми вже будували склад, який відповідає таким практикам. І ми були одними з перших у цьому сегменті. І це тільки один із прикладів.

Я працював на різних напрямках у цій компанії, і мені дуже приємно, що після мене всі ці напрямки працюють стабільно й мають хороші результати. І я, як той, хто був першим, маю можливість і досі допомагати своїм колегам у різних питаннях. Я впевнений, що компанія і надалі буде стабільною, але стабільною не з точки зору, що все повинно бути так, як є зараз, а стабільною в успішному зростанні, такому зростанні, коли всій команді буде приємно працювати в компанії так, як і зараз.

***

Юлія Швалюк,
керівник відділу закупівель

Для мене ТОВ «БЦФ» — це професійна реалізація, стабільний розвиток, цікаві проєкти, доброзичливий і дружній колектив. А досягти сьогоднішніх висот вдалося завдяки керівництву компанії, обраному ними курсу у фармацевтичній галузі та співробітникам. Ми — команда однодумців, яка спрямована на успіх нашої компанії. Пишаюся тим, що працюю в команді професіоналів.

Моє досягнення — кар’єрне зростання, за що щиро вдячна керівництву, що дали змогу проявити себе і довірили таку посаду.

ТОВ «БЦФ» бажаю процвітання, а колегам — щасливого майбутнього в мирній країні!

***

Юлія Петренко,
керівник торгового відділу

Зі своєю компанією я більше 12 років, тому особисто для мене працювати в ТОВ «БЦФ» — це, перш за все, самореалізація, відповідальність та важливість особистого внеску в розвиток компанії, довіра з боку керівництва та повага колег.

Успіх ТОВ «БЦФ» вбачаю в ефективній системі менеджменту та роботі кваліфікованого персоналу. Гнучкість та зваженість в ухваленні рішень керівництвом дозволили компанії розвиватися, незважаючи на реалії воєнного стану в Україні. Таким чином, сьогодні ТОВ «БЦФ» — це не тільки фармацевтичний дистриб’ютор життєво важливих лікарських засобів, але й надійний логістичний партнер нашої держави.

12 років наполегливої праці в компанії від менеджера зі збуту лікарських засобів до керівника відділу, бездоганна репутація та повага від колег — це справжнє моє досягнення.

Багаторічний досвід роботи координатором державного логістичного проєкту дозволив залучити нових клієнтів логістичних послуг, які пропонує наша компанія, зокрема послуг відповідального складського зберігання лікарських засобів та транспортування.

З нагоди ювілею хотіла побажати колегам злагодженої продуктивної командної роботи на результат. Бажаю нам іти тільки вперед, досягати поставлених цілей, зростання фінансів, розвитку та процвітання.

***

Віктор Штипа,
завідувач складу

Професійно реалізовуватися в команді доброзичливих колег-однодумців — саме таку можливість переді мною відкрила робота в ТОВ «БЦФ», всі нинішні досягнення якої стали можливими саме завдяки колективу, які в спільному пошуку перспективних видів діяльності створюють цікаві та масштабні проєкти та швидко реагують на забезпечення потреб клієнтів. Зокрема, я особисто за 12 років моєї роботи пишаюся значним вдосконаленням організації роботи аптечного складу та логістики.

А компанії хочу побажати процвітання! Колег хочу бачити щасливими людьми в мирній та європейській Україні!

***

Світлана Кучменко,
керівник відділу логістики

Працювати в ТОВ «БЦФ» — це пройти великий проміжок життєвого шляху, це постійне самовдосконалення та розвиток. За досягнення сьогоднішніх результатів ми маємо завдячувати перш за все натхненню, мріям, амбіціям та енергії команди професіоналів компанії. Адже будь-які досягнення — результат колективної та творчої роботи команди.

Нинішній ювілей припав на дуже важкий час. Тому перш за все хочу побажати всім нам, всім нашим співвітчизникам Перемоги та найшвидшого закінчення війни, а колегам та компанії — натхнення, розвитку та нових і цікавих проєктів!

Редакція «Щотижневика АПТЕКА» приєднується до всіх вітань, які сьогодні звучать з нагоди ювілею ТОВ «БЦФ», та бажає не зупинятися на досягнутому і продовжувати йти обраним шляхом до підкорення нових вершин та працювати над тим, щоб зробити фармацевтичну галузь України ще сильнішою, а нашу державу — міцною, непереможною, вільною, заможною та могутньою!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА» за матеріалами, наданими ТОВ «БІЗНЕС ЦЕНТР ФАРМАЦІЯ»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті