Бронхолітин® Фіто — поповнення брендової лінійки від компанії «Софарма»

Осінь традиційно асоціюється у більшості з нас не лише з похолоданням, а й з початком періоду «сезонних» захворювань. Це й не дивно, адже саме в цю пору року спостерігається сплеск захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), одним з найбільш поширених симптомів яких як у дітей, так і у дорослих, є кашель (Murgia V. et al., 2020). Компанія «Софарма» представляє на українському фармацевтичному ринку бренд БРОНХОЛІТИН. Його звичну біло-зелену упаковку безпомилково впізнає не одне покоління людей. А сьогодні це вже ціла родина: лікарські засоби сироп БРОНХОЛІТИН та таблетки БРОНХОЛІТИН ТАБ, що, як і раніше, продовжують допомагати людям боротися з кашлем, та новинка — дієтична добавка БРОНХОЛІТИН® ФІТО, назва якої говорить сама за себе: у складі продукту містяться екстракти рослин, що традиційно застосовуються для полегшення симптомів респіраторних захворювань, а саме — сухого кашлю, першіння в горлі, охриплості тощо.

Етіологія кашлю

Сухий кашель є одним із поширених проявів захворювань верхніх дихальних шляхів, що не супроводжується виділенням мокротиння та викликає дискомфорт, відчуття сухості та подразнення в горлі. Восени та взимку актуальною проблемою є вплив холодного повітря на дихальні шляхи, що може спричиняти рефлекторну кашльову реакцію (D’Amato M. et al., 2018).

Окрім цього, холодне повітря часто має низьку вологість, а при його вдиханні може призводити до зневоднення слизової оболонки дихальних шляхів, що провокує подразнення, відчуття першіння в горлі та зумовлює підвищення локальної сприйнятливості до інфекції (Courtney J.M. et al., 2020).

Та головне те, що зниження температури повітря, вітри і часті дощі восени є поширеними причинами переохолодження організму, що може послабити імунну систему, роблячи організм більш уразливим перед вірусами та бактеріями. Це може підвищити ймовірність респіраторних інфекцій, таких як застуда та грип. Патогенні мікроорганізми, уражуючи клітини слизової оболонки дихальних шляхів, призводять до запалення, набряку слизової оболонки і підвищеного слизоутворення. Нер­вова система сприймає запальний процес як подразнювальний фактор і запускає кашльовий рефлекс (Nosalova G. et al., 2006; Andrani F. et al., 2019; Sharma S. et al., 2023). На початку хвороби теж виникає сухий нав’язливий кашель, що важко переноситься та посилюється вранці або в нічний час, провокуючи безсоння та виснажуючи хворого. До того ж постійне покашлювання може заважати нормальному спілкуванню, виконанню повсякденної роботи та створювати незручності для оточуючих. За відсутності раціонального та своєчасного лікування сухого кашлю можливе прогресування запального процесу з наступним розвитком низки ускладнень (Amos L.B., 2018; Song W.J. et al., 2020).

Обґрунтований вибір протикашльових засобів

Сьогодні в асортименті аптек наявні препарати, які одночасно впливають на кілька механізмів розвитку кашлю завдяки усуненню кашльового рефлексу.

Враховуючи етіологію сухого кашлю, правильним терапевтичним підходом до вирішення проблеми можуть стати лікарські засоби компанії «Софарма», що вже давно представлені на ринку України 2 формами — сиропом БРОНХОЛІТИН та таблетками БРОНХОЛІТИН ТАБ.

  • Алкалоїд глауцин, який входить до складу сиропу БРОНХОЛІТИН та БРОНХОЛІТИН ТАБ, пригнічує кашльовий центр, не впливаючи на дихальний, та чинить слабко виражену бронхоспазмолітичну та адренолітичну дію без розвитку звикання та залежності.
  • Адреноміметик ефедрин, що є у складі сиропу БРОНХОЛІТИН, зумовлює спазмолітичний ефект на гладку мускулатуру бронхів, потенціює зменшення вираженості набряку слизової оболонки бронхів і розширення їхнього просвіту, що відповідно сприяє евакуації мокротиння з дихальних шляхів.

Враховуючи вищезазначене, лікарські засоби — сироп БРОНХОЛІТИН та таблетки БРОНХОЛІТИН ТАБ європейського виробництва можуть бути рекомендовані на вибір для симптоматичного лікування сухого непродуктивного кашлю при інфекційно-запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, зокрема гострого і хронічного бронхіту та грипу.

Підтримати ж стан пацієнтів із супутніми проявами респіраторних захворювань компанія «Софарма» пропонує за допомогою новинки в лінійці БРОНХОЛІТИНБРОНХОЛІТИН® ФІТО.

Сила природи в допомогу традиційному лікуванню

Пастилки БРОНХОЛІТИН® ФІТО містять екстракти мальви та ісландського моху, компоненти яких сприяють нормалізації функціонування слизових оболонок верхніх дихальних шляхів при станах, що супроводжуються подразненням горла, сухим дратівливим кашлем, зокрема через зовнішні механічні подразники.

  • Екстракт мальви, який входить до складу БРОНХОЛІТИН® ФІТО, традиційно застосовують як обволікаючий, відхаркувальний, пом’якшувальний і зміцнюючий засіб при захворюваннях дихальних шляхів, що є можливим завдяки вмісту низки біологічно активних речовин: слизу, що при застосуванні покриває епітелій порожнини рота та глотки, захищаючи їх від місцевого подразнення (Gasparetto J.C. et al., 2011; Murgia V. et al., 2021), та флавоноїдів, антоціанів і дубильних речовин, що зумовлюють антиоксидантну, протизапальну, ранозагоювальну, гепатопротекторну, антиноцицептивну та протимікробну активність (Mousavi S.M. et al., 2021). Так, екстракт мальви може бути рекомендований при запаленнях порожнини рота та глотки, а також при кашлі (Mur­gia V. et al., 2021).
  • Ісландський мох, другий важливий компонент у складі БРОНХОЛІТИН® ФІТО, здавна використовувався в народній медицині для зменшення вираженості симптомів різноманітних патологій, серед яких кашель та подразнення горла (Sánchez M. et al., 2022). Широкий діапазон використання ісландського моху визначається наявністю у його складі полісахаридів, які чинять заспокійливий влив на слизову оболонку дихальних шляхів, а також протикашльову (Grujičić D. et al., 2014) та імуномодулюючу дію (Ingólfsdóttir K. et al., 1998), дубильних речовин, які зумовлюють бактерицидний та протизапальний ефект (Freysdottir J. et al., 2008), органічних лишайникових кислот, що чинять антибактеріальну дію (Paguirigan J.A. et al., 2022). Зокрема, доведена бактеріостатична активність уснінової кислоти щодо стафілококів, стрептококів та мікобактерій (Wang H. et al., 2022).

Отже, БРОНХОЛІТИН® ФІТО може бути рекомендований до застосування у пацієнтів з респіраторними хворобами, що мають скарги на подразнювальний кашель, захриплість та першіння.

БРОНХОЛІТИН® ФІТО можна застосовувати окремо, а також у поєднанні із сиропом БРОНХОЛІТИН чи БРОНХОЛІТИН ТАБ.

Можемо підсумувати, що скарг у пацієнтів може бути багато — кашель, першіння, захриплість, але сьогодні є одна потужна відповідь на все — БРОНХОЛІТИН!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті