Депутати хочуть відновити перевірки аптек

Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет) Михайло Радуцький повідомив, що в Комітеті було проведено зустріч з представниками аптечних мереж на тему розвитку фармацевтичної галузі та проблем, з якими стикаються учасники ринку. У зустрічі взяли участь народні депутати Юрій Заславський, Сергій Кузьміних, заступник міністра охорони здоров’я Марина Слободніченко та голова Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) Роман Ісаєнко.

Михайло Радуцький повідомив, що зустріч проводилася на прохання громадської спілки «Фармацевтична ліга України», яка об’єднує учасників фармацевтичного ринку, зокрема представників аптечних мереж.

Під час зустрічі голова Комітету запевнив керівників аптечних мереж, що держава в першу чергу зацікавлена в тому, щоб пацієнти мали доступ до якісних лікарських засобів. Тому не планує втручатися в бізнес-процеси, регулювати фармацевтичний ринок. Водночас є певні питання, на які скаржаться як пацієнти, так і представники аптечних мереж.

Наприклад, в аптеках працюють люди, які не мають фармацевтичної освіти.

«Фактично замість того, щоб дати кваліфіковану пораду пацієнту, вони лише продають препарати. Будемо ініціювати відновлення перевірок Держлікслужбою та Державною службою України з питань праці, щоб контролювати, хто працює в аптеках», — зазначається в повідомленні М. Радуцького.

Нагадаємо, згідно з постановою КМУ від 13.03.2022 р. № 303 проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) на період воєнного стану зупинено.

Також під час зустрічі обговорювалися питання більшої залученості аптечних мереж у програму «Доступні ліки», відкриття мобільних аптечних пунктів у прифронтових зонах, проведення вакцинації в аптеках. За підсумками зустрічі досягнуто домовленості продовжити обговорення проблемних питань на базі вже фармацевтичного підкомітету, який очолює депутат Сергій Кузьміних, із залученням представників МОЗ та Держлікслужби.

За матеріалами www.facebook.com/radutskyy

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Руслан 12.12.2023 2:06
Нарешті! Дійшло!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті