Уряд ухвалив Порядок функціонування системи донорства крові «єКров»

13 Грудня 2023 11:52 Поділитися

12 грудня під час засідання Кабінету Міністрів України ухвалено Порядок функціонування інформаційно-комунікаційної системи донорства крові «єКров». Наразі постанова № 1294 ще не набула чинності.

На систему покладаються функції, пов’язані з донорством крові та її компонентів. Це значить, що адміністративні процедури та виробничі процеси у сфері донорства крові та її компонентів будуть автоматизовані. До складу системи «єКров» входитимуть функціональні модулі та реєстри, що дозволять узагальнити повну інформацію щодо здійснення донацій, проведення окремих видів обстеження, планування та моніторингу.

Заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифровізації Марія Карчевич зазначила, що гарантування безпеки і якості донорської крові та компонентів крові — євроінтеграційні зобов’язання України. Можливості системи дозволять мати своєчасну і достовірну інформацію про потреби крові, а також моніторувати запаси крові на національному та регіональному рівнях.

Окрім того, у взаємодії з електронною системою охорони здоров’я система «єКров» забезпечуватиме облік і контроль донорства крові та компонентів крові. У складі системи «єКров» функціонуватиме кілька публічних реєстрів, які, зокрема, розробляються на платформі «Дія.Engine».

Також ухваленим рішенням передбачено створення реєстру ліцензій, який буде переданий для ведення та виконання функцій, пов’язаних із ліцензуванням та здійсненням державного нагляду (контролю) у сфері донорства крові та компонентів крові Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті