Уряд зобов’язав аптеки при медичних закладах долучитися до програми реімбурсації

Кабінет Міністрів України під час засідання 22 грудня ухвалив постанову № 1362, якою вносяться зміни до:

  1. Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).
  2. Порядку укладення, зміни та припинення договору про реімбурсацію.

Важливо: постанова № 1362 набуде чинності через 2 місяці з дня її офіційного опублікування.

Нагадаємо, ухвалені зміни зобов’язують аптеки та/або аптечні пункти, які знаходяться на території або в приміщенні медичних закладів, укласти договір про реімбурсацію за програмою «Доступні ліки» з Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Це необхідно задля забезпечення в таких аптечних закладах відпуску ліків/медичних виробів споживачам згідно з умовами в майбутньому укладених договорів про реімбурсацію з НСЗУ.

«Це рішення дозволить зменшити відстань від місця виписування електронного (е-)рецепта за програмою «Доступні ліки» до місця отримання ліків або медичних виробів. Адже якщо в поліклініці працює аптека, то пацієнт з е-рецептом, виписаним за програмою реімбурсації, не має шукати аптеку з договором деінде, а звернутися безпосередньо в ту, яка працює на території медичного закладу», — зазначила Наталія Гусак, голова НСЗУ.

За інформацією НСЗУ, з 2019 р. понад 4,43 млн пацієнтів отримали ліки та медичні вироби в межах програми безоплатно або з доплатою. По всій країні близько 14 тис. аптек мають договір із НСЗУ та отримують відшкодування повної або часткової вартості ліків. Загалом з 2019 р. НСЗУ виплатила аптекам за відпущені лікарські засоби близько 8 млрд грн.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті