Громадяни можуть ввозити в Україну наркотичні ліки на підставі інформаційної довідки — Державна митна служба України

08 Січня 2024 12:24 Поділитися

З кінця грудня 2023 р. громадянам дозволено ввозити в Україну лікарські засоби, у тому числі такі, що містять наркотичні засоби чи психотропні речовини, не лише на підставі рецепта, як було раніше, а й на підставі інформаційної довідки. Печатка закладу охорони здоров’я на вказаних документах відтепер не є обов’язковою, а проставляється за її наявності у закладі. Про це поінформували в Державній митній службі України.

Рецепт та/або інформаційна довідка на відповідний лікарський засіб повинні бути видані на ім’я особи, яка їх переміщує, та обов’язково засвідчені підписом та особистою печаткою лікаря.

Кількість лікарських засобів, що переміщуються, не повинна перевищувати кількості, зазначеної в рецепті або інформаційній довідці, виданих на відповідний лікарський засіб.

Оскільки видача інформаційної довідки передбачена законодавством України, то і скористатися нею зможуть лише громадяни, які придбали лікарські засоби в Україні та зворотно ввозять їх в Україну.

Відповідні зміни 27 грудня 2023 р. ухвалив Уряд постановою №1389 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 23 травня 2012 р. № 458 та від 13 травня 2013 р. № 333».

При цьому залишається без змін порядок ввезення громадянами лікарських засобів, які не містять наркотичних засобів чи психотропних речовин, у кількості, що не перевищує 5 упаковок кожного найменування на одну особу.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті