Внесено зміни в перелік ліків та медичних виробів, які звільняються від ПДВ на час війни

08 Січня 2024 4:11 Поділитися

Постановою КМУ від 05.01.2024 р. № 9 вносяться зміни до постанови КМУ від 27.12.2022 р. № 1447 «Про затвердження переліків лікарських засобів та медичних виробів, що ввозяться та постачаються на митну територію України під час воєнного стану». Зміни набули чинності 9 січня у зв’язку з опублікуванням в газеті «Урядовий кур’єр» від 09.01.2024 р. № 6.

Так, згідно із змінами, Перелік лікарських засобів та медичних виробів, що ввозяться та постачаються на митну територію України під час воєнного стану (далі — Перелік), затверджений постановою № 1447, доповнюється приміткою. Згідно з цією приміткою під гемостатичними засобами для місцевого застосування, які включені в Перелік, слід розуміти:

  • лікарські засоби, які класифікуються за кодом АТХ (анатомо-терапевтично-хімічним) — B02BC. Таким чином, звільнятимуться від оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операції з ввезення та постачання на митній території України лише тих засобів, які класифікуватимуться за вищезгаданим кодом АТХ.

Також змінами уточнюється, що звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення та постачання тих медичних виробів, вказаних у Переліку, які призначені:

  • для використання закладами охорони здоров’я, учасниками антитерористичної операції, особами, що беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф;
  • для надання медичної допомоги фізичним особам, які в період проведення антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф, та/або запровадження воєнного стану зазнали поранення, контузії чи іншого пошкодження здоров’я.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті