Оплата за видачу ліцензій у 2024 р.: роз’яснення Держлікслужби

10 Січня 2024 5:03 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) звертає увагу суб’єктів господарювання на алгоритм оплати за видачу ліцензій.

Так, відповідно до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі — Закон) суб’єкт господарювання може здійснювати види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, з дня внесення відомостей до ліцензійного реєстру рішення органу ліцензування про видачу йому ліцензії (далі — Рішення).

Рішення набуває чинності та оприлюднюється на офіційному вебсайті органу ліцензування, а інформація про таке рішення вноситься до ліцензійного реєстру наступного робочого дня після його ухвалення.

За видачу ліцензії справляється разова плата в розмірі одного прожиткового мінімуму, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діє на день ухвалення рішення, якщо інший розмір плати не встановлений законом.

Реквізити рахунку для внесення плати за видачу ліцензії зазначаються в рішенні.

Заява про розширення провадження виду господарської діяльності вважається заявою про отримання ліцензії та розглядається органом ліцензування за аналогією з порядком розгляду заяви про отримання ліцензії. Відповідно, плата за надання ліцензії в частині, на яку ліцензіат має намір розширити свою діяльність, справляється як за отримання нової ліцензії.

Плата за видачу ліцензії вноситься ліцензіатом у строк не пізніше 10 робочих днів з дня внесення до ліцензійного реєстру запису щодо ухваленого рішення.

Документом, що підтверджує внесення плати за видачу ліцензії, є:

  • копія квитанції, виданої банком;
  • копія платіжного доручення з відміткою банку;
  • квитанція з платіжного термінала;
  • квитанція (чек) з поштового відділення зв’язку.

Держлікслужба інформує, що з 1 січня 2024 р. прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розрахунку на місяць становить 3028 грн.

Відомство нагадує, що відповідно до ст. 16 Закону, однією з підстав для зупинення дії ліцензії, зокрема, є несплата за видачу ліцензії.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті