Держлікслужба нагадує про необхідність інформування про наявність ліків, заборонених до обігу

12 Січня 2024 11:33 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Миколаївській обл. нагадує про необхідність згідно з Правилами утилізації та знищення лікарських засобів (далі — Правила) та Порядком встановлення заборони (тимчасової заборони) та поновлення обігу лікарських засобів на території України повідомляти Держлікслужбу про наявність у суб’єктів господарювання ліків, заборонених до обігу.

Так, суб’єкти господарювання, у яких наявні серія або серії лікарського засобу, що заборонені до обігу, відповідно до розпорядження Держлікслужби про встановлення заборони обігу мають надсилати її територіальним органам повідомлення про заходи, вжиті для виконання такого розпорядження. Разом з цим надсилаються й копії документів, що підтверджують факт знищення, утилізації або повернення лікарського засобу постачальнику (виробнику).

Інформація про передачу лікарських засобів, що не підлягають подальшому використанню, для утилізації або знешкодження подається в паперовому та електронному вигляді за формою, наведеною у додатку 2 Правил.

Також суб’єкти господарювання, яким були передані для утилізації або знешкодження лікарські засоби, щокварталу мають надсилати до державного органу, який видав ліцензію на провадження господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами, інформацію в паперовому та електронному вигляді про обсяги лікарських засобів, отримані ними для утилізації або знешкодження, та операції, здійснені із зазначеними відходами.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті