Контроль за ціноутворенням на ліки в 2023 р.: результати роботи Держпродспоживслужби в Полтавській обл.

16 Січня 2024 1:52 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Полтавській обл. (Держпродспоживслужба) повідомляє про результати роботи в 2023 р. з моніторингу формування державних регульованих цін на лікарські засоби в межах урядової програми «Доступні ліки».

Так, за минулий рік працівники відділу контролю за регульованими цінами проаналізували 289 тис. цін на препарати з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Щомісяця опрацьовувалася інформація від 186 до 277 аптечних закладів.

Контроль за правильністю застосування граничних оптово-відпускних та роздрібних цін, а також граничних постачальницько-збутових та торговельних (роздрібних) надбавок до цін на ліки, вартість яких підлягає відшкодуванню з бюджету, здійснювався шляхом аналізу інформації, отриманої від аптечних закладів.

У результаті такого аналізу за 2023 рік встановлено порушення діючого законодавства щодо ціноутворення, а саме завищення граничної торговельної надбавки.

Відповідно до рекомендацій Держпродспоживслужби в Полтавській обл. аптечними закладами усунуті виявлені порушення щодо ціноутворення.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті