Жителі сіл Волинської обл. потребують поліпшення доступу до програми «Доступні ліки» — НСЗУ

16 Січня 2024 2:45 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє про результати робочої поїздки очільниці відомства Наталії Гусак у Волинську обл. У ході візиту вона зустрілася з власниками закладів охорони здоров’я, представниками медіа та пацієнтських організацій. Основною темою зустрічі стало обговорення програми реімбурсації «Доступні ліки».

У Волинській обл. понад 134 тис. мешканців користуються програмою реімбурсації з моменту її започаткування. Протягом 2023 р. в області виписано 450 тис. електронних рецептів на «Доступні ліки», 390 тис. з них погашено. Проте різниця у кількості погашених рецептів у селах та містах надзвичайно велика. У містах погашено понад 100%, оскільки частина мешканців сіл погашають рецепти у містах, водночас у селах погашено лише 17% виписаних рецептів.

У зв’язку з цим Н. Гусак закликала керівників громад, які є власниками закладів охорони здоров’я, працювати над розширенням доступу до програми реімбурсації мешканців своїх громад. Зокрема, заохочувати аптеки укладати договори з НСЗУ, а сімейних лікарів — працювати з групами ризику.

Адже наразі 404 аптеки та аптечні пункти у Волинський обл. беруть участь у програмі реімбурсації, але тільки 29 з них розташовані у селах.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті