Контроль цін на ліки в межах програми реімбурсації: звітує Держпродспоживслужба Рівненщини

22 Січня 2024 10:57 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в Рівненській обл. з метою попередження фактів порушень державної дисципліни цін продовжує моніторинг застосування державних регульованих цін на ліки, які беруть участь у програмі реімбурсації «Доступні ліки».

Протягом 2023 року працівниками відділу контролю за регульованими цінами головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській обл. проаналізовано понад 131,2 тис. цін на препарати з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення в 509 аптеках, що надали інформацію про рівень цін.

Під час проведеної роботи порушень законодавства щодо формування, встановлення та застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін на ліки, які підлягають реімбурсації, не виявлено.

Держпродспоживслужба наголошує: за недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на препарати, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачені адміністративно-господарські санкції відповідно до ст. 20 Закону України «Про ціни й ціноутворення».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті