Підсумки 2023 р.: звітує Держлікслужба в Закарпатській обл.

06 Лютого 2024 9:07 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в Закарпатській обл. звітує про свою діяльність протягом 2023 р.

У зв’язку з мораторієм на планові та позапланові перевірки державних заходів нагляду (контролю) та державного ринкового нагляду на час воєнного стану, то Держлікслужба в Закарпатській обл. їх не проводила. Однак за дорученням прокуратури Закарпатської обл. Управління служби безпеки України (СБУ) в Закарпатській обл. взяло участь (залучення) у 2 перевірках (1 — медичної частини державної установи виконання покарань, 1 — комунального лікувально-профілактичного закладу), за результатами яких складено відповідні довідки та направлено до вищезазначених органів.

До правоохоронних та митних органів області направлено 6 відповідей на листи щодо фактів порушення ведення господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Проведено 3 навчальні наради з фахівцями аптечних закладів за тематикою — додержання вимог законодавства щодо забезпечення якості лікарських засобів, імунологічних препаратів.

Також проведено 4 навчальні наради за тематикою — законодавчі акти з питань державного ринкового нагляду і 4 навчальні наради за тематикою — опрацювання деяких законодавчих актів, що регламентують Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів).

Здійснено 107 позапланових передліцензійних перевірок, у тому числі за місцями провадження діяльності:

  • аптек — 102;
  • аптечних пунктів — 5.

За результатами перевірок ухвалено рішення:

  • видати ліцензію суб’єктам господарювання на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами та внести відомості до Ліцензійного реєстру у зв’язку зі створенням нових місць провадження господарської діяльності в кількості 104. Складено 3 негативні акти.

За дорученням центрального апарату Держлікслужби працівниками Держлікслужби в Закарпатській обл. проводилися:

  • моніторинг щодо наявності інсулінів в аптечних закладах області з прив’язкою їх до карти дашборду;
  • моніторинг цінової політики на лікарські засоби за визначеним переліком;
  • моніторинг наявності лікарських засобів в аптечній мережі за визначеним переліком;
  • моніторинг відновлення ланцюгів постачання лікарських засобів та медичних виробів до аптечних закладів.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті