Вдосконалення закупівлі ліків за договорами керованого доступу: Парламенту рекомендовано ухвалити законопроєкт

06 Лютого 2024 11:17 Поділитися

Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку рекомендував Парламенту прийняти за основу та в цілому урядовий проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо договорів керованого доступу» (реєстр. № 9428 від 27.06.2023 р.). Про це повідомив представник Уряду в Парламенті Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Законопроєкт має на меті подальше розширення доступу пацієнтів до оригінальних (інноваційних) лікарських засобів, які закуповуються із застосуванням договорів керованого доступу.

Для цього, зокрема, пропонується:

  • доповнити частину п’яту статті 3 Закону «Про публічні закупівлі» положенням про те, що його положення не поширюється на закупівлі лікарських засобів за договорами керованого доступу, із встановленням ряду обмежень та вимог;
  • виключити пункт 34 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі», який передбачає можливість закупівлі оригінальних (інноваційних) лікарських засобів за договорами керованого доступу лише до 31.12.2023 р.;
  • доповнити частину першу статті 3 Основ законодавства України про охорону здоров’я новим терміном «оригінальний (інноваційний) лікарський засіб».

За матеріалами t.me/tmelnychuk

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті