Майже 6 тис. е-рецептів на тест-смужки погашено з моменту включення їх до програми реімбурсації — НСЗУ

08 Лютого 2024 11:07 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє про те, що з моменту, коли медичні вироби було включено до державної програми реімбурсації «Доступні ліки» (з 1 жовтня 2023 р.), 4515 пацієнтів отримали тест-смужки для визначення рівня глюкози в крові. Топ-3 регіони, де найбільше пацієнтів отримали тест-смужки:

  1. Харківська обл. — 695;
  2. Дніпропетровська обл. — 570;
  3. Київ — 400.

«Тест-смужки для глюкометрів призначені для пацієнтів із цукровим діабетом І типу. Отримати вироби можна безоплатно або з частковою доплатою. Для цього необхідно взяти електронний (е-)рецепт у сімейного лікаря, терапевта, педіатра або лікаря-ендокринолога», — йдеться в повідомленні.

Усього в програму реімбурсації входить 23 торгові назви тест-смужок для глюкометрів, затверджених наказом МОЗ України від 21.08.2023 р. № 1495.

Загалом з 01.10.2023 р. погашено 5862 е-рецепти на тест-смужки. За їх відпуск за програмою реімбурсації НСЗУ відшкодувала аптекам майже 3,8 млн грн. Отримати тест-смужки можна в аптеці, яка має договір із НСЗУ за програмою «Медичні вироби для визначення рівня глюкози в крові».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»,
за матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті