Підсумки діяльності Держлікслужби у Сумській обл. за 2023 р.

12 Лютого 2024 2:38 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Сумській обл. звітує про свою діяльність протягом 2023 р.

Так, планові перевірки у 2023 р. не проводилися у зв’язку з введенням в Україні воєнного стану з 24 лютого 2022 р.

Однак спеціалісти служби були залучені до участі у двох спільних перевірках відомчих лікувально-профілактичних закладів та однієї перевірки комунального некомерційного підприємства за зверненням окружної прокуратури м. Суми. Порушення виявлено у 2 закладах.

У 2023 р. уповноваженими особами надано 136 повідомлень про виявлені неякісні лікарські засоби, які заборонені до реалізації згідно з розпорядженнями Держлікслужби. На підставі цих повідомлень у 2023 р. в області вилучено з обігу неякісних лікарських засобів на суму 1 655 331,21 грн (розміщено в карантин на суму 1 565 399,95 грн, знищено на суму 89 931,26 грн).

Здійснювалися обробка звітів за ввезеними субстанціями і продукцією in bulk та контроль заходів, вжитих суб’єктами господарювання з виявлення неякісних субстанцій та продукції in bulk. За звітний період до Держлікслужби у Сумській обл. надійшло 12 звітів.

Протягом року здійснювався контроль за виконанням правил утилізації та знищення неякісних лікарських засобів. Суб’єкти господарювання систематично надавали звіти про утилізацію та знищення лікарських засобів, відповідна інформація направлялася до центрального апарату Держлікслужби щоквартально.

За звітний період здійснено 26 перевірок наявності матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, необхідних для провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, з них 23 аптеки та 3 аптечних пункти.

Оскільки з початку введення в Україні воєнного стану Держлікслужба у Сумській обл. не припиняла свою роботу, то у 2023 р. проводилися заходи щодо:

  • співпраці з питань щодо роботи аптечних закладів;
  • моніторингу щодо забезпечення генераторами аптечних закладів;
  • консультативної допомоги стосовно гуманітарної допомоги, яка надходила в область;
  • інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання, які мають ліцензії на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, стосовно підключення їх до електронної системи охорони здоров’я.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті