Моніторинг цін на ліки з програми реімбурсації: за першу половину лютого на Харківщині перевірено 416 аптек

13 Лютого 2024 5:04 Поділитися

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в Харківській обл. звітує про результати моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки». Під час моніторингу аналізуються розміри граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також розміри застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на лікарські засоби, які увійшли до програми реімбурсації.

Так, у лютому 2024 р. фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській обл. опрацьовано інформацію від 416 аптечних закладів, проаналізовано близько 52,2 тис. цін на лікарські засоби щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. Порушень державної дисципліни цін не встановлено.

Держпродспоживслужба в Харківській обл. нагадує, що за недотримання встановлених граничних розмірів торговельних надбавок (націнок) відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» до суб’єктів господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції.

Також громадяни (фізичні особи — підприємці) і посадові особи суб’єктів господарювання за порушення порядку формування, встановлення та застосування цін притягуються до адміністративної відповідальності.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті