МОЗ активно працює над євроінтеграційними процесами, аби пришвидшити вступ України в ЄС — Марина Слободніченко

15 Лютого 2024 1:21 Поділитися

У рамках аналітичного форуму «Фармапогляд–2024», який наразі проходить у Києві, Марина Слободніченко, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції, повідомила, що з боку Європейської комісії вже розпочато процес скринінгу українського законодавства на відповідність європейському. Скринінгова зустріч з Європейською комісією щодо фармацевтичного сектору очікується в квітні 2024 р., в рамках якої можна буде поставити запитання представникам комісії. Тому вона закликала бізнес-асоціації у разі виникнення питань щодо євроінтеграційних процесів надавати їх МОЗ, яке переадресує їх представникам Європейської комісії.

У розрізі фармацевтичного сектору МОЗ напрацювало стратегічний план євроінтеграції. Його реалізація потребує ухвалення нормативно-правових актів для імплементації положень 32 європейських директив та регламентів.

Також у рамках цього плану буде створено єдиний орган державного контролю (ОДК) у фармацевтичній сфері. До кінця березня 2024 р. планується розробити перші проєкти нормативних актів, які потрібні для запуску цього органу. Зокрема, проєкт Положення про створення ОДК розглядатиметься в МОЗ вже 22 лютого 2024 р.

Вона зауважила, що, окрім цього, йдуть дискусії з європейськими країнами щодо взаємовизнання сертифікатів належної виробничої практики, яке дасть змогу підвищувати доступність наших препаратів на європейському ринку.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті