Цикли спеціалізації, тематичного удосконалення та заходи БПР–2024: де знайти повний перелік?

15 Лютого 2024 5:28 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє, що на сайті відомства в окремому розділі міститься перелік циклів спеціалізації, тематичного удосконалення та заходів безперервного професійного розвитку (БПР) у 2024 р.

Разом з тим у Міністерстві зауважують, що кожен представник медичної та фармацевтичної професії, а також працівник сфери охорони здоров’я з немедичною освітою має навчатися упродовж усього періоду професійної діяльності. Ця вимога закріплена у постанові КМУ від 14.07.2021 р. № 725.

Підвищувати професійний рівень можна на циклах тематичного удосконалення, різних заходах БПР або проходячи післядипломну підготовку на циклах спеціалізації (здобуття вторинної спеціальності). Така вимога поширюється не лише на лікарів та фармацевтів зі ступенем магістра, але й на медичних сестер, акушерок, фельдшерів, асистентів фармацевтів, лаборантів та зубних техніків, які мають ступінь фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра або бакалавра, професіоналів з вищою немедичною освітою. Медичні сестри також можуть здобувати ступінь магістра.

Ця вимога закріплена у наказах МОЗ:

Вказані накази регулюють порядок проходження циклів спеціалізації (за фахом та профілем роботи) й циклів тематичного удосконалення для кожної категорії фахівців, затверджують переліки таких циклів. Проте заклади освіти у межах своєї автономії можуть змінювати та розширювати цикли тематичного удосконалення.

Нагадаємо: наприкінці січня МОЗ затвердило Номенклатуру спеціальностей професіоналів у галузі охорони здоров’я та Перелік циклів спеціалізації та тематичного удосконалення за спеціальностями професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті