Плани Уряду на 2024 р.: фокус на реабілітації, ментальному здоров’ї та медичній інфраструктурі

19 Лютого 2024 11:49 Поділитися

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (далі — Комітет), в соціальній мережі Facebook повідомив, що в пріоритетах роботи Уряду на 2024 р. такі напрямки:

  • реабілітація;
  • ментальне здоров’я;
  • відновлення медичної інфраструктури.

План дій Уряду на 2024 р. затверджено 16 лютого. Цей план передбачає в тому числі законодавчі зміни, над якими працюватиме Комітет. Зокрема, про удосконалення законодавства у сфері психічного здоров’я та щодо врегулювання питань здійснення реабілітації, зокрема забезпечення допоміжними засобами реабілітації.

Також частина законодавчих змін стосуватиметься продовження медичної реформи — впровадження інфраструктурного етапу, який передбачає розподіл лікарень на загальні, кластерні та надкластерні.

Цього року на базі кластерних лікарень планується створити щонайменше 30 центрів ментального здоров’я, що дозволить підвищити доступність психологічної допомоги. Розбудова мережі центрів з ментального здоров’я — наступний крок в межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою першої леді Олени Зеленської.

У кожній кластерній та надкластерній лікарні планується створити сучасне безбарʼєрне відділення на 30–60 ліжок. За прогнозами, це дозволить надавати якісні безоплатні послуги з реабілітації щороку для 126 тис. пацієнтів. Також заплановано створити 6 спеціалізованих реабілітаційних медичних закладів національного рівня.

За матеріалами www.facebook.com/radutskyy

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті