Покращення доступу до знеболення поранених наркотичними засобами: підписано меморандум про співпрацю між Міноборони та Держлікслужбою

22 Лютого 2024 11:39 Поділитися

21 лютого 2024 р. між Міністерством оборони України (Міноборони) та Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) підписано Меморандум про партнерство та співробітництво.

Меморандум укладено з метою об’єднання зусиль з протидії нелегальному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів та покращення доступу до них.

Відтепер представники Міноборони увійдуть до складу робочої групи, яка розглядає питання надання дозволу військовим частинам використовувати наркотичні засоби, психотропні речовини та прекурсори для покращення медичної допомоги.

«Минулого тижня видано першу ліцензію на роботу в бойових умовах з наркотичними засобами та прекурсорами. Ця ліцензія дозволяє регульовано отримувати необхідні лікарські засоби для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям на догоспітальному етапі», — зазначила Наталія Калмикова, заступниця міністра оборони України.

Посилення співпраці з Держлікслужбою, за її словами, дозволить більш ефективно забезпечити необхідними ліками захисників та врегулювати обіг наркотичних засобів.

За матеріалами www.mil.gov.ua,
www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті