При відкритті нових місць провадження діяльності слід враховувати зміни категорій населених пунктів — Держлікслужба у Миколаївській обл.

23 Лютого 2024 2:03 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) у Миколаївській обл. звертає  увагу, що 26.01.2024 р. набув чинності Закон України від 28.07.2023 р. № 3285-IX «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» (далі — Закон). Він визначає порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, їх найменування та перейменування, вирішення інших питань адміністративно-територіального устрою України.

Ч. 2 ст. 1 Закону визначає категорії населених пунктів — міст, селищ та сіл, а саме:

  • місто визначається як «населений пункт з переважно компактною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш ніж 10 тис.»;
  • селище визначається як «населений пункт з переважно садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш ніж 5 тис.»;
  • село визначається як «населений пункт із садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить менше 5 тис.».

При цьому поняття «селище міського типу» в законі відсутнє, але передбачено, що населені пункти, які до дня набрання чинності законом були класифіковані до категорії селищ міського типу, тепер належатимуть до категорії селищ.

У зв’язку із цим Держлікслужба в Миколаївській обл. просить врахувати нові категорії населених пунктів при оформленні документів щодо відкриття нових місць провадження ліцензійного виду діяльності та їх подання до Держлікслужби.

За матеріалами www.dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті