Уряд запускає програму підтримки вітчизняних виробників

26 Лютого 2024 4:43 Поділитися

У межах презентації Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», яка започаткована Президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності підвищення стимулювання населення до купівлі товарів національного виробника.

«Всеукраїнська економічна платформа «Зроблено в Україні» — це принципово новий механізм комунікації з підприємцями. У діалозі напрацьовуються найкращі рішення, які будуть втілюватися в життя найближчим часом. Практика споживання української продукції має стати частиною повсякденної культури кожного з нас», — підкреслив прем’єр-міністр.

При цьому він зауважив, що не йдеться про обмеження для іноземних товарів, а про стимули, які допоможуть українським підприємцям зайняти свої ніші на внутрішньому ринку та вийти на ринки зовнішні.

Уряд найближчим часом планує задіяти низку інструментів допомоги вітчизняному товаровиробнику. Зокрема, шляхом:

  • розширення переліку категорій товарів, що мають закуповуватися у локального виробника;
  • змін у кредитуванні за програмою «5-7-9», а саме робитиметься ставка на фінансування придбання основних засобів українських виробників;
  • надання грантів українським виробникам «єРобота»;
  • стимулювання споживчого попиту. Для цього планується запуск кешбеку при купівлі певних товарів вітчизняного виробництва.

Також прем’єр-міністр повідомив, що Уряд уже ухвалив постанову про популяризацію товарів українського виробництва. Затверджено знак маркування бренду «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ», який виділить товари, створені національним виробником, серед усіх інших.

За словами Д. Шмигаля, сумарний прогнозований ефект зростання споживчого попиту — це +0,14% до внутрішнього валового продукту. Це понад 22 тис. нових робочих місць та понад 4 млрд грн додаткових надходжень до бюджету.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті