Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» розширюється на прифронтові території

29 Лютого 2024 12:21 Поділитися

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» розширюється та вже охоплює не лише Донеччину та Сумщину, а й прифронтові області, такі як Запоріжжя, Миколаївщина, Харківщина, Херсонщина та Чернігівщина. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України.

Компанія вже отримала ліцензію на роздрібну та електронну роздрібну торгівлю ліками та почала приймати перші замовлення й доставляти їх клієнтам.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко наголосив, що спільний проєкт «Укрпошта. Аптека» та його масштабування дозволить розв’язати одну з пріоритетних задач — забезпечити якомога більше українців доступом до ліків. «Сьогодні проєкт розширюється та вже охоплює декілька прифронтових регіонів та ті території, де потреба у забезпеченні ліками є вкрай великою. Щоби замовити ліки, вам необхідно зателефонувати в контакт-центр «Укрпошти», яка й доставить ліки.

Дуже важливо, що таким чином пацієнти можуть отримати і препарати за програмою «Доступні ліки», тобто безоплатно чи з частковою доплатою. Це дозволяє заощаджувати кошти та отримувати повноцінне лікування. Тож, попри складний час, робимо все можливе, аби покращити доступ наших людей до потрібних ліків та забезпечити їх першочерговими медичними послугами», — зазначив він.

Проєкт спрямований на те, щоб в українців була можливість отримати:

  1. Доступ до аптек у населених пунктах, де ті відсутні або зруйновані за час повномасштабної війни.
  2. Доступ до ліків, зокрема тих, яких може не бути в найближчій аптеці.
  3. Ліки за доступними цінами, бо та сама найближча аптека може не пропонувати оптимальну вартість чи не брати участі в програмі «Доступні ліки».

Раніше інформувалося, що доставка препаратів буде безкоштовною, а націнка з початку проєкту буде мінімальною — нижче державних регульованих цін. Надалі замовлення можна буде зробити онлайн або через додаток.

Як оформити замовлення та які є терміни доставки ?

Щоби придбати лікарські засоби, потрібно зателефонувати до контакт-центру за номером 0 800 300 545 та слідувати підказкам у голосовому меню для зв’язку з фахівцем. Наразі є змога замовляти безрецептурні ліки, а також ті, що відпускаються за програмою «Доступні ліки».

Далі сформоване замовлення надсилатиметься клієнту до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес». Доставка безоплатна. Щойно посилка буде готова до видачі, замовник отримає смс-повідомлення. Щоб перевірити, чи правильно укомплектоване замовлення, можна оглянути посилку під час отримання.

Загалом терміни доставки становлять до 3 днів між обласними центрами (без урахування дня відправлення). У межах глобальної стратегії трансформації «Укрпошта» рухається до 100% автоматизації сортування та оптимізує логістичні маршрути, щоб доставляти відправлення клієнтам у всі обласні центри України та інші великі міста вже наступного дня. Реалізація цього планується впродовж I півріччя 2024 р.

Термін зберігання замовлення у відділенні становить 7 календарних днів.

Нагадаємо, пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» реалізується АТ «Укрпошта» за сприяння МОЗ України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 22 лютого проєкт стартував з Донецької обл. та прикордонних районів Сумської обл., де відсутні аптечні заклади.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті