Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» спрямований на покращення доступності пацієнтів до ліків — Ігор Смілянський

26 Лютого 2024 1:30 Поділитися

Як вже повідомляло наше видання, АТ «Укрпошта» отримало ліцензію на роздрібну та електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Завдяки цьому розпочав роботу пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека», в рамках якого ліки можна отримати поштою, замовивши через контакт-центр.

Як зазначають в АТ «Укрпошта», цей проєкт спрямований на покращення доступності пацієнтів до лікарських засобів у будь-якому місті чи селі України та можливість отримати ліки за доступною ціною, в тому числі в рамках державної програми «Доступні ліки».

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» розпочав роботу 22 лютого з Донецької обл. та прикордонних районів Сумської обл, де відсутні аптечні заклади. Однак згодом проєкт покриє 100% території України.

Також згодом буде можливість замовити ліки через відділення АТ «Укрпошта», пересувні відділення чи у листонош, що покращить доступ до ліків навіть там, де немає мобільного зв’язку.

Наголошується, що доставка ліків є безкоштовною, а націнка з початку проєкту буде мінімальною — нижче державних регульованих цін. Надалі замовлення можна буде зробити онлайн чи через додаток.

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» запускається за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Проєкт «Укрпошта. Аптека» передусім покликаний розв’язати три ключові проблеми. По-перше, доступу до аптек, тим більше у тих населених пунктах, де їх немає або вони зруйновані за час повномасштабної війни. По-друге, доступу до тих ліків, яких може не бути в асортименті найближчої аптеки. По-третє, доступності ліків, бо та сама найближча аптека може не пропонувати оптимальні ціни чи не брати участі у державній програмі «Доступні ліки».

Укрпошта має розгалужену мережу й розвинену логістичну інфраструктуру. Добирається до найбільш віддалених куточків країни, залишається поруч на прифронтових територіях та з-поміж перших повертається на звільнені. Відтак, залучаючи наявні ресурси, ми спроможні розв’язати озвучені проблеми, що назріли по всій Україні. І посприяти тому, що в українців завжди буде можливість отримати найнеобхідніші медикаменти», — зазначив генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Як оформити замовлення

Замовити лікарські засоби просто:

  • зателефонувати за номером 0 800 300 545;
  • для зв’язку з фахівцем слідувати підказкам у голосовому меню.

Замовлення буде запаковано та надіслано за послугою «Укрпошта Експрес».

Відстежити відправлення можна на сайті, у мобільному застосунку та через чат-бот у месенджерах. Для перевірки правильності комплектації замовлення передбачено огляд при врученні посилки.

За матеріалами www.facebook.com/igor.smelyansky,
www.ukrposhta.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті