Закупівля ліків за завищеними цінами: на Київщині міській лікарні завдано майже 650 тис. грн збитків

03 Квітня 2024 5:56 Поділитися

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) у Київській обл. завершили досудове розслідування відносно працівника міської лікарні, який завищував вартість закупівлі фармацевтичної продукції. Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Слідством встановлено, що впродовж 2022–2023 рр. службова особа, відповідальна за організацію та проведення закупівель, під час формування документації очікуваної вартості фармацевтичної продукції оголосила тендер на закупівлю лікарських засобів за завищеними цінами. Вартість закупівлі за деякими позиціями була завищена у 5–7 разів. 

Таким чином медичному закладу завдано майже 650 тис. грн збитків.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ повідомили про підозру службовій особі у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Оперативний супровід здійснювали співробітники Головного управління Служби безпеки України у м. Київ та Київській обл. Процесуальне керівництво — прокурори Київської обласної прокуратури.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті