Як отримати тест-смужки за програмою «Доступні ліки» — нагадує НСЗУ

У програму реімбурсації входять медичні вироби — тест-смужки для вимірювання глюкози в плазмі крові для пацієнтів з цукровим діабетом І типу. Нині в програмі «Доступні ліки» 43 торгові назви тест-смужок, 2 з яких відпускаються повністю безкоштовно, 41 — з частковою доплатою. Ознайомитися з повним переліком медичних виробів, що підлягають відшкодуванню, можна за посиланням: www.apteka.ua/article/687641.

У Національній службі здоров’я України (НСЗУ) нагадують алгоритм дій для пацієнта, який бажає отримувати тест-смужки безоплатно або з частковою доплатою в межах програми реімбурсації.

Насамперед необхідно звернутися до ендокринолога, якщо раніше не отримували тест-смужки за урядовою програмою. Він призначить тест-смужки та внесе їх у план лікування. Наступні електронні рецепти на тест-смужки зможе виписати сімейний лікар.

У рецепті на тест-смужки буде зазначено «Глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент». Лікар виписує рецепт з розрахунку, що максимальна добова доза становить 5 тест-смужок, а максимальний період курсу лікування за рецептом — 90 днів.

У зоні бойових дій лікар може виписати як електронний, так і паперовий рецепт — він так само дійсний в аптеці.

З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку незалежно від місця реєстрації. Головна умова — наявність у аптеки договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою «Доступні ліки».

Термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування.

«Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує доступні тест-смужки, які підійдуть для вашого глюкометра. А також повідомить, які тест-смужки повністю безоплатні, а за які потрібно доплатити. НСЗУ відшкодує аптеці вартість тест-смужок. Зверніть увагу, що за рецептом можливо отримати лише ті тест-смужки, які включені до переліку медичних виробів, що підлягають реімбурсації», — зазначають у службі.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна так:

  • через дашборд на сайті НСЗУ. На 2-й сторінці в меню зліва обрати область або населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації;
  • звернувшись до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77;
  • через чат-бот «Спитай Гриця».

Раніше ми інформували про те, як паліативним пацієнтам отримати знеболювальні за програмою «Доступні ліки».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті