Заспокійливі препарати в умовах війни

11 Квітня 2024 4:12 Поділитися

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну заспокійливі препарати стали невід’ємним атрибутом багатьох українців. Для боротьби зі стресом часто застосовують психолептики чи психоаналептики. Щоб впоратися з тривогою і напругою, зазвичай приймають препарати АТС-групи N05 «Психолептичні засоби».

За підсумками 2022 р. група N05 продемонструвала найбільше зростання обсягів аптечного продажу у грошовому вираженні* серед усіх груп лікарських засобів АТС-класифікації 2-го рівня. У 2022 р. темпи зростання становили 20% порівняно із попереднім роком. У 2023 р. українці адаптувалися до умов війни, і темпи зростання аптечного продажу препаратів цієї групи сповільнилися до 14%. Для порівняння загальні обсяги роздрібної реалізації ліків у 2022 р. зменшилися на 6% порівняно із попереднім роком, а у 2023 р. збільшилися на 25%.

В упаковках загальний ринок у 2022 р. знизився на 21%, а у 2023 р. збільшився лише на 0,5%. Для групи N05 ці показники становлять –9% та –15% відповідно. Це ще раз підтверджує те, що українці адаптувалися до умов воєнного часу.

Найбільше проданих в аптеках упаковок зафіксовано для брендів Корвалол, Гідазепам та Валеріана.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

*За даними компанії аналітичної системи дослідження ринку «PharmXplorer» компанії «Proxima Research».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті