Закупівлі інноваційних лікарських засобів за ДКД: оприлюднено текст нового закону

17 Квітня 2024 2:18 Поділитися

На вебсайті Парламенту оприлюднено Закон України від 21.03.2024 р. № 3622, яким вносяться зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» та Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я». Закон № 3622 набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Змінами передбачено, що дія Закону України «Про публічні закупівлі» на постійній основі не поширюватиметься на випадки, якщо предметом закупівлі будуть оригінальні (інноваційні) лікарські засоби, що підлягають закупівлі за договорами керованого доступу (ДКД). Такі закупівлі не підпадали під дію цього закону лише до 31 грудня 2023 р.

За результатами такої закупівлі протягом трьох робочих днів з моменту укладення ДКД в електронній системі закупівель оприлюднюватиметься звіт про цей договір, укладений без використання електронної системи закупівлі. У цьому звіті зазначатиметься інформація про:

  • заявника;
  • міжнародну непатентовану назву лікарського засобу (за наявності);
  • торговельну назву лікарського засобу;
  • форму випуску та дозування лікарського засобу;
  • строк дії ДКД.

Змінами передбачено доповнити понятійний апарат Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» поняттям «оригінальний (інноваційний) лікарський засіб», згідно з визначенням якого це:

  • лікарський засіб, що був уперше в світі зареєстрований на основі повного комплекту документів щодо його якості, безпеки та ефективності (повної реєстраційної інформації).

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті