За I квартал 2024 р. через Prozorro Market проведено закупівель на 6,1 млрд грн — Едем Адаманов

22 Квітня 2024 3:34 Поділитися

Європейська Бізнес Асоціація повідомляє про результати зустрічі з генеральним директором ДП «Медичні закупівлі України» Едемом Адамановим, на якій обговорювалася робота медичної частини електронного каталогу Prozorro Market.

Під час зустрічі Е. Адаманов розповів про оновлення в роботі Prozorro Market як частини системи публічних закупівель в Україні. Зокрема, каталог структурований за категоріями з чітко визначеними специфікаціями (профілями) та кваліфікованими постачальниками.

Постачальники можуть додавати товари до каталогу самостійно за допомогою двох інструментів: краудсорсингу та системи MedData. Доступ до каталогу та проведення закупівель здійснюються через електронні майданчики Prozorro.

За I квартал 2024 р. більше 2000 замовників скористалися електронним каталогом, 626 нових постачальників кваліфікувалися до Prozorro Market, проведено закупівель на 6,1 млрд грн та укладено 12,2 тис. угод.

Доля ринку Prozorro Market у системі електронних закупівель становить 37,7%, а середня економія коштів — 16%. Лікарські засоби, медичні вироби та продукти харчування були найбільш популярними категоріями товарів.

Серед планів розвитку Prozorro Market названо переведення закупівель в електронний каталог, впровадження електронного контрактування, застосування нецінових критеріїв для оцінки пропозицій постачальників, уніфікація одиниць виміру, а також розширення кваліфікаційних вимог до постачальників медичних виробів.

За матеріалами eba.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті